لیست اختراعات محمد صفي الدين اردبيلي
توليد پيوسته بيوديزل به كمك امواج ريزموج با قابليت توان متغير از روغن پسماند اين اختراع در زمينه توليد سوخت هاي زيستي از روغن هاي گياهي و يا چربي حيوانات با استفاده از واكنش شيميايي ترانس استريفيكاسيون كه در آن الكل و كاتاليزور نيز استفاده مي شود. روش ابداعي خيلي ساده با استفاده از امواج ريزموج به عنوان يكي از تكنيك¬هاي جديد بوده كه واكنش شيميايي مذكور را شدت مي بخشد. در اختراع حاضر يك سامانه ريزموج براي انجام واكنش ترانس استريفيكاسيون بازي مورد استفاده قرار گرفت. مقصود از اين اختراع ابداع روشي مناسب جهت توليد پيوسته سوخت بيوديزل مي باشد. با ساخت اين دستگاه و نصب آن در رستوران ها امكان ترويج توليد و كاربرد سوخت هاي زيستي فراهم شده است. علاوه بر آن با استفاده از اين دستگاه، روغن پسماند رستوران ها به جاي دفع نادرست در فاضلاب ها و اثرات تخريبي زيست محيطي، به سوختي پاك تبديل خواهد شد كه تا حدودي جلوي مصرف گازوئيل را در كشور خواهد گرفت.
سامانه توليد پيوسته بيوديزل با كمك ريز موج و ميدان مغناطيسي در زمينه علوم كشاورزي، شيمي، مكانيك و مهندسي برق ميباشد. از روش ترانس استريفيكاسيون به منظور توليد بيوديزل با كمك ريز موج و ميدان مغناطيسي استفاده شده است. در عصر حاضر استفاده از سوختهاي فسيلي به شدت رو به افزايش است. سوختهاي فسيلي در آينده اي نزديك تمام ميشوند و با توجه به تجديد ناپذير بودن اين سوختها بايد به دنبال جايگزينهاي مناسبي براي اين سوختها بود. سوخت بيوديزل با توجه به زمينه زيستي و تجديد پذير بودن آن ميتواند جايگزين مناسبي براي سوختهاي فسيلي باشد. سوخت بيوديزل از تركيب روغنهاي گياهي، روغنهاي جانوري و پسماند اين روغنها با الكل به دست مي آيد. رايج ترين و پر كاربرد ترين روش براي به انجام رساندن اين واكنش، ترانس استريفيكاسيون ناميده ميشود. واكنش ترانس استريفيكاسيون به منظور تغيير در اين روغنها و بهبود شرايط آنها صورت ميپذيرد. اين واكنش در شرايط عادي بسيار به كندي صورت ميگيرد و اين مساله يك عامل محدود كنده در فرايند توليد بيوديزل است. براي رفع اين مشكل استفاده از امواج ريز موج در حضور كاتاليزور ميتواند واكنش ترانس استريفيكاسيون را سرعت ببخشد. جهت سرعت بخشيدن به اين فرايند و همچنين رسيدن به درصد تبديل بيشتر از يك ميدان مغناطيسي خارجي قبل از ورود مواد به داخل اجاق مايكروويو استفاده ميشود. لازم به ذكر است توليد بيوديزل با روش غير پيوسته از اسكيل صنعتي به دور بوده و مختص كارهاي آزمايشگاهي است، بدين منظور از راكتور پيچه با تعداد پيچه مشخص در داخل مايكروويو ودست يابي به سامانهي توليد پيوسته بيوديزل با كمك ميدان مغناطيسي و رسيدن به درصد تبديل بالاتر اقدام به انجام اختراع حاضر شده است. اين سامانه به طوري طراحي شده است كه بتواند به اسكيل صنعتي بيشتر هماهنگ و نزديك باشد. ميدان مغناطيسي مورد نظر براي اين تحقيق با استفاده از يك سيم پيچ كه به دو سر آن جريان برق اعمال ميگردد توليد ميشود. براي تقويت توان مغناطيسي از هستههاي فلزي كه سيمپيچ به دور آن پيچيده شده است استفاده خواهد شد. جهت محاسبه و طراحي توان مغناطيسي از رابطه 1 استفاده خواهدشد. با تغيير دادن جريان اعمالي به سيم پيچ، شدت ميدان مورد نظر به دست آمده و طي محاسبات سطوح مختلف ميدان به دست خواهد آمد. B= (μ *N *I)/L اين سامانه با توجه به اين كه سامانه اي پيوسته است مي بايست براي دست يابي به مدت زمان تابش ريز موج بر هر كدام از نمونه ها محسباتي انجام گيرد. جهت دست يابي به سامانه پيوسته براي توليد بيوديزل از يك راكتور پيچه اي با استفاده از سيلنگ تفلوني با ضريب گذردهي امواج بسيار عالي و مقاوم به گرما براي درست كردن پيچه استفاده شده است.
به منظور پمپاژ آب با هواي فشرده، روشهاي مختلفي ابداع شده است. هوا از طريق يك لوله، درون لوله اي كه در عمق آب قرار دارد تخليه مي شود و با آب مخلوط شده، جرم مخصوص تركيب آب و هوا كاهش يافته و به خاطر وجود فشار آب در قسمت بيرون لوله، مخلوط به سمت بالا رانده مي شود. از آنجايي كه اين نوع پمپ با هواي فشرده كار مي كند و براي استفاده با پنل هاي خورشيدي داراي مزاياي بسياري نسبت به پمپ هاي رايج پيستوني، جوششي و هوارانش مي باشد. اين اختراع بر خودكار نمودن اين پمپ و سازگار نمودن آن با شرايط تواني و ظرفيت پنل خورشيدي متمركز شده است. در اين اختراع ابتدا يك نمونه اوليه پمپ آب خورشيدي- هواي فشرده طراحي و ساخته شده است.
امروزه تامين انرژي از يك سو و جلوگيري از آلودگيهاي زيست محيطي و گرم شدن كرهي زمين از سوي ديگر، همواره يكي از چالشهاي پيش روي سياستگذاران كشورها است. رويكرد جهاني در اين زمينه، كاهش آلودگيهاي زيست محيطي و همچنين توليد سوختهايي با آلايندگي بسيار كم، دوستدار محيط زيست و تجديدپذير است. امروزه اكثريت انرژي مورد نياز دنيا از منابع نفتي، زغال سنگ و گاز طبيعي تامين ميگردد و با توجه به اينكه اين منابع انرژي، محدود ميباشند بههميندليل تحقيقات بسيار وسيعي براي يافتن سوختهاي جايگزين مناسب و انرژيهاي تجديدپذير در جهان انجام گرفته و يا درحال انجام است. سهم عظيمي از مصرف سوختهاي فسيلي در موتورهاي احتراق داخلي ميباشد. انواع موتور ديزل كه با سوخت گازوئيل كار ميكنند، بخش عمدهاي از مصرف سوخت فسيلي گازوئيل را به خود اختصاص داده است كه باتوجه به اين يكي از عوامل بااهميت ايجاد كنندهي آلودگي نيز محسوب ميشود. از اين رو، پيدا كردن منابع جايگزين انرژي بيش از پيش توجيه مييابد. سوختهاي زيستي ميتوانند بعنوان يك منبع انرژي جايگزين، مزيت تجديدپذير بودن و كاهش آلودگي به هنگام احتراق را دارا باشند. با توجه به رويكرد كلان كشور براي توجه به انرژيهاي تجديدپذير در برنامه توسعه كشور و شروع تحقيقات پايه و كاربردي در اين زمينه و با توجه با اهميت كاهش مصرف سوختهاي فسيلي در ايران مانند سايز نقاط جهان، گرايش به سمت انرژيهاي تجديدپذير امري بديهي است. سوختهاي زيستي ميتوانند بهصورت خالص يا مخلوط با سوختهاي فسيلي در سامانههاي حمل و نقل، گرمايش منازل، ساختمانها و كارخانجات و همچنين در فرآيندهاي صنعتي به كار روند. از ميان اين سوختها، سوخت بيوديزل و بيواتانول مورد توجه قرار گرفته است. بيوديزل سوختي زيستي و تجديدپذير ميباشد، كه معمولا منبع اوليه آن روغنهاي گياهي غيرخوراكي، پسماند روغنهاي خوراكي، چربي حيوانات، ميكروجلبكها ميباشد. روغن الكل نيز يك محصول با پايه الكل است كه همزمان با توليد الكل بدست ميآيد. اين ماده در مرحله تقطير در ستونهاي دوم به بعد، پس از ستون اول (stripper)، بهعنوان ناخالصي از بيواتانول جدا ميشود. بيوديزل و الكل بهطور عمده به صورت همزمان و يا جداگانه در تركيب با گازوئيل در موتورهاي ديزل به كار ميرود. روغن الكل نيز در موتورهاي اشتعال تراكمي و اشتعال جرقهاي به صورت مخلوط به كار ميرود. عنوان اين اختراع سوخت ديستفول(Diestful) است كه اين سوخت از انواع سوختهاي جايگزين است كه در موتورهاي اشتعال تراكمي بهجاي سوخت ديزل به كار ميرود. اين سوخت مخلوط سه سوخت ديزل-بيوديزل و روغن الكل ميباشد.
موارد یافت شده: 5